12. veebruar 1998 kell 22:00

Üliõpilane kaebas agentuuri kohtusse

Järveti sõnul ületab erastamisagentuur oma pädevust, korraldades Eesti Telekomi omanduses olevate 48,72% Telemedia Eesti aktsiate müüki, ja rikub seega tema õigust osaleda aktsiate ostmise konkursil. Järvet leiab, et erastamisagentuur peab kohe katkestama Telemedia aktsiate müügiprotsessi, et ka tema saaks osaleda aktsiate ostmisel.

Kaebuses seisab, et oma põhikirja kohaselt ei saa agentuur erastada Telemedia Eesti aktsiaid, kuna need kuuluvad eraõiguslikule juriidilisele isikule Eesti Telekom. Erastamisagentuuri, nagu ka nimest tuleneb, põhifunktsioon on erastamine, kuid erastada saab vaid riigi vara, eraõiguslikule isikule kuuluvat vara saab ainult müüa, kirjutas Järvet kaebuses.

Erastamisagentuuri peadirektor Väino Sarnet ütles, et midagi ebaseaduslikku nad ei tee, seetõttu on kaebus alusetu. «Meile esitati taotlus sideministri poolt ja me võime valitsusasutusena seda teha,» sõnas Sarnet.

Sarnet lisas, et seaduse järgi pole vahet, kas neid aktsiaid müüb erastamisagentuur, ministeerium või ettevõte ise. «Müügi üle otsustabki Eesti Telekom, meie teostame tehnilise osa,» lausus Sarnet. Tema sõnul on probleem ka selles, et erastamisagentuuril pole piisavalt tööd.

Tanel Järvet koos kaastudengitega on mullu kohut käinud ka Eesti Pangaga, kes keeldus andmast tegevusluba ühistupanga loomiseks.

Hetkel kuum