15. veebruar 1998 kell 22:00

Eesti Pank avaldab bilansid

Neljapäeval alanud tõus jätkus vaikselt veel reede hommikul. Pärast pooletunnist kauplemist muutus turg loiuks ja hinnad liikusid vaikselt allamäge. ÄP indeks lõpetas reede õhtul 704,28 punktil, see on 1,12% kõrgemal neljapäevasest sulgemistasemest. Börsisüsteemi käive oli keskmisest suurem, ulatudes registreeritud 531 tehingus 130,71 mln kroonini.

Enimkaubeldud olid reedel kaks turu juhtivat aktsiat -- Hansapank 55,26 mln krooniga ja Hoiupank 33,02 mln krooniga. Mõlemad aktsiad näitasid mõõdukat tõusu, kerkides päevaga vastavalt 1,6 ja 1,81%.

Üks viiest kogu börsisüsteemi ja ainuke pangasektori langeja oli reedel Ühispanga aktsia, mis kukkus küllaltki elavas kauplemises (käive 19,1 mln kr) 3,72%, 58,25 kroonile.

Maaklerite sõnul toetas reedel turgu Eesti Panga otsus jätkata igakuiselt kommertspankade lühibilansside avaldamist. Seega peaks täna-homme selguma kolme panga jaanuaritulemused. Need võivad olla üllatavad, sest vastasel korral oleks olnud varjamine mõttetu. Üllatus võib tuleneda näiteks naabrite aktsiaturgude nõrkusest jaanuaris.

Hetkel kuum