Lühiuudised välismaalt

16. veebruar 1998, 00:00

Euroopa reitinguagentuur Fitch IBCA, mis varakult prognoosis Aasia kriisi, alandas Venemaa pikaajaliste võlakohustuste reitingut, mis enne oli BB+ ja nüüd BB-. Lühiajaline reiting jäi muutmata.

Fitch IBCA on seisukohal, et Venemaa keskpanga hiljutine intresside tõstmine ohustab majanduskasvu ning naftahinna langus maailmaturul võib vähendada Venemaa tänavusi naftatulusid kuni 43 mld Eesti krooni võrra.

IBCA teatas, et muudetakse ka samatasemelisi Vene regioonide ja institutsioonide reitinguid. See otsus puudutab Sberbanki, Tatnefti, Peterburi linna, Leningradi rajooni ja Komi vabariigi reitingut. INTERFAX-BNS

Ukraina emiteeris esmakordselt obligatsioone rahvusvahelisel väärtpaberiturul: 500 mln DEMi suuruse emissiooni tulusus on umbes 16% ja selle korraldavad Merrill Lynch ja Commerzbank.

Juhtivate investeerimispankade esindajad väljendasid imestust, et Ukraina lubab obligatsioonide pealt tulu, mis on kaks korda suurem kui arenevate turgude puhul tavaline. Ökonomistide hinnangul on Ukraina meeleheitlik samm tingitud sellest, et ta vajab hädasti raha oma paisuvate võlgade tasumiseks. FT

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing