16. veebruar 1998 kell 22:00

Opositsioon viivitab umbusaldamisega

Opositsiooniliidrid olid üksmeelel, et Paul Varuli ja riigiprokuröri Indrek Meelaku vastastikused avalikud süüdistused kahjustavad Eesti mainet. Samas ei jõudnud fraktsioonide juhid üksmeelele edaspidise käitumise suhtes.

«Umbusalduse avaldamine on endiselt päevakorral,» väitis Isamaaliidu esimees Toivo Jürgenson.

Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Ignar Fjuk ütles, et Varuli ja Meelaku vastastikused ajakirjanduse vahendusel esitatud süüdistused raskendavad otsustamist. «Avaldades minister Varulile umbusaldust, justkui looksime kattevarju prokurör Meelakule,» sõnas ta.

«Las kisklevad edasi, tuleb rohkem välja,» lisas Mõõdukate fraktsiooni esimees Andres Tarand. Ta polnud rahul, et Isamaaliit avaldas Varuli umbusaldamise soovi esmalt ajakirjandusele, opositsioonikaaslastega selle üle konsulteerimata.

Keskerakonna juhatuse liige Tõnu Anton nimetas alusetuks väiteid, et riigiprokurör Meelak on seotud Keskerakonna esimehe Edgar Savisaarega. «Eesti on nii väike, et kõik võivad olla omavahel seotud, kuid Keskerakonna juhatus pole kunagi Meelakuga seotud asju arutanud,» ütles Anton.

Keskerakonna valitsusest välja tõrjunud nn lindiskandaali järel leidis riigiprokurör Indrek Meelak, et Edgar Savisaare tegevuses poliitikute salajasel lindistamisel polnud kuriteo tunnuseid.

Peaminister Mart Siimann, kes naasis Nagano olümpiamängudelt laupäeval, pole justiitsministri ja riigiprokuröri käitumise suhtes oma seisukohta avaldanud. Täna ennelõunal teeb ühinenud opositsioon avalikkusele ja peaministrile avalduse, milles opositsioonierakonnad juhivad peaministri tähelepanu, et justiitsministri ja riigiprokuröri vahel puhkenud skandaal kahjustab Eesti mainet ning nad ootavad peaministri otsustavat sekkumist skandaali lahendamisse.

Hetkel kuum