16. veebruar 1998 kell 22:00

Varuli kolleeg pakkus pistist

Kaitsepolitsei peadirektor Jüri Pihl ütles, et tal pole võimalik seda väidet ümber lükata. Samas lisas ta, et ei soovi Paul Varuli ja riigiprokurör Indrek Meelaku vahel tekkinud vastuolusid kommenteerida.

Äripäevale informatsiooni jaganud isiku sõnul pakkus prokurörile pistist Paul Varuli omaaegne kolleeg, kes ei viibi praegu Eestis ja kellel pole Rein Kaarepere kui ärimehega mingit seost.

Riigiprokuröri asetäitja Alar Kirs on väitnud, et prokurör Marge Püssile pakuti altkäemaksu eelmise aasta märtsis. Kirs keeldus pistiseandja nime nimetamast.

Kirs ütles eile, et kaitsepolitsei jättis kriminaalasja prokurörile altkäemaksu pakkumise suhtes algatamata põhjusel, et seda pole võimalik tõestada. «Üks tõestamisvõimalus olnuks kuritegu matkida, kuid prokuröri, nagu kohtunikkegi, ei tohi varjatud jälitustegevusse kaasata,» sõnas riigiprokuröri asetäitja.

Jüri Pihl kinnitas samuti, et praegu kogutud materjalidest ei piisa kriminaalasja algatamiseks.

Alar Kirs kummutas justiitsminister Paul Varuli väite, nagu oleks minister soovinud Kaarepere kriminaalasja kohta ainult informatsiooni saada. Kirsi sõnul leidsid kohtumised aset üle-eelmise aasta jaanuaris ning eelmise aasta augustis ja oktoobris. «Need ei olnud jutuajamised, vaid Varuli monoloogid,» sõnas Kirs.

Rein Kaarepere kaitsja vandeadvokaat Simon Levin ütles, et see, kas Kaarepere kriminaalprotsess 30. märtsil jätkub, sõltub tema lese Mai Kaarepere otsusest. Levin viitas kriminaalmenetluse seadustiku sättele, mis annab võimaluse jätkata isiku surma järel kriminaalmenetlust, kui see on vajalik surnu rehabiliteerimiseks.

Mai Kaarepere ütles eile, et on asju, mille suhtes otsuse tegemine vajab aega ning seetõttu pole ta veel valmis oma otsust langetama.

Hetkel kuum