Kas Varul peab justiitsministri ametist tagasi astuma?

18. veebruar 1998, 00:00

Loomulikult peaks tagasi astuma. Sama-moodi oleks pidanud tagasi astuma kaitseminister Andrus Öövel ja kaitsejõudude ülemjuhataja Johannes Kert jne.

Tavainimesele normaalne käitumine ei lähe Eestis kellelegi korda. Minu arvamus minu arvamuseks, aga ma olen kindel, et tegelikult Varul tagasi ei astu. Me ei ole veel nii eetilised.

See, mis euroopaliku demokraatia juures on täiesti normaalne, see veel meil ei toimi. Põhjendused on ju väga vahvad ? la ma ei saa tagasi astuda, sest sellisel juhul ma tunnistaksin oma süüd. Tegelikult on aga põhjus selles, et kaitsepolitsei ei suuda midagi tõestada, sest altkäemaksu võtmine ja andmine ei ole Eesti kohtupraktika juures mingisugune kuritegu.

Koerad hauguvad, aga karavan liigub ikkagi edasi. Kui Varul otsustabki tagasi astuda, siis president või keegi teine leiab, et tegelikult peaks ta ikkagi jätkama ja kõik vaibub, nagu on vaibunud ka kõik teised skandaalid.

Selle informatsiooni põhjal, mis minul täna on, ütleksin ma nii, et juhul kui Varul tänasel päeval tagasi astub, siis ta tunnistab ennast süüdi. Arvan, et ta ei tohiks enne tagasi astuda, kui tuleb uut infot, mis süüdistusi ka tõestab.

Praegu on vastaspoolelt püsti väited, mis ei ole tunnistajate poolt kaetud, nagu see miljoni krooni suuruse altkäemaksu pakkumine. Tegemist võib olla ka kellegi poolt valesti tõlgendamisega või on tegemist surve avaldamisega. Nii võime ükskõik keda valesüüdistuse abil maha võtta. Eesti on nii väike, et igaüks on igaühega kokku puutunud. Kui keegi midagi teeb, siis saab selle patud kohe teisele külge pookida ja just nimelt sellele, kes on hetkel tulepunktis.

Arvan, et keegi üritab või soovib teatud suhteid ja situatsioone säilitada.

Tundub, et see rünnak oli ajastatud ja just prokuratuuri poolt. Üks põhjus on Meelaku aja lõppemine ja teine asi on Kaarepere protsess, mida viimase aja artiklid on näidanud hoopis teises valguses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing