Rostelekom New Yorgis!

18. veebruar 1998, 00:00

Riia börsi indeks langes taas 1,2 protsenti mõõdukalt aktiivse kauplemise käigus. Osa maaklereid väitsid tõsimeeli, et languse tingisid Tallinna börsi languse tõttu aktsiaid müüvad Eesti investorid, teised pidasid langust küll seotuks Tallinnaga, kuid pigem psühholoogilisel tasandil. Unibankaga kaubeldi suhteliselt aktiivselt ning aktsia kaotas hinnast kolm santiimi. Uustulnukas Rezekne Piim näitas samuti arvestatavat käivet, kuid kaotas 6% hinnast. Arvatavasti jätkub Rezekne langus veel mõnda aega, kui töötajatest aktsionärid omandust rahaks teevad.

Leedu börs alustas uut kauplemisnädalat pühade järel jõulise tõusu ja tugeva käibega. Hermise 10-litine tõus viis järsult üles 822 punktini Litin indeksi, kuna energeetikaaktsiate hea minek ergutas A-nimekirja. Hermise tõusu taga on väidetavalt suur välisinvestor, ka Vilniuse Pank kinnitas suure koguse müüki mitte-Eesti välisinvestorile. Vilniuse Pank ise oli aga langejate seas.

Vene aktsiad liikusid teisipäeval kergelt üles, kusjuures suhteliselt loiu päeva täheks oli vaieldamatult äsja New Yorgis noteeritud Rostelekom. Ka teised tippaktsiad olid tõusjate seas. I?ora tehaste oksjon, kus müüdi 15% firma aktsiates, oli menukas ning aktsia hind tõusis 41 dollarilt 56-le. Maaklerite hinnangul on turu olukorda väga positiivselt mõjutanud Jeltsini hiljutine kõne olukorrast riigis ning ka IMF juhi Camdessus' visiit Moskvasse. Lähiperspektiivi siiski keegi ennustada ei taha. Kõik on nõus väitma et turg liigub üles ühe või kuue kuu perspektiivis, kuid viie päeva suhtes puudub kindlus.

Seoses presidendipäevaga olid USA väärtpaberiturud esmaspäeval suletud. Teisipäeva hommikupoolel liikus aga Euroopa turgude jõulise tõusu järel Dow kiiresti üles ning purustas ka 8400 punkti piiri. Tõusu eesotsas olid taas suuraktsiad -- Dow komponendid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing