17. veebruar 1998 kell 22:00

Suuremahuline andmekandja

Milleks? Arhiveerimiseks, tagavarakoopiateks, transpordiks. Ärge laske ennast eksitada siinse hinnatabeli kesisest valikust -- igaüks vajaks tegelikult erinevat seadet. Arhiivist peab vajaliku kiiresti kätte saama (Jaz vms kettaseade), ajal, kui 3 GB on normaalne tööarvuti kettamaht, peab tagavarakoopia mahutama ohtralt gigabaite (lindiseade), transport nõuab aga standardit, mida teisel pool kindlasti lugeda saaks (mõtle alla 1GB kandjatele, nagu kirjutatav CD, Eestis standardiks olev 3,5tolline magnetoptiline ketas või hõlpsalt transporditav Iomega ZIP-seade).

Mis? Hinnatabelit vaadates tundub, nagu oleks Jaz ainus müügilolev seade, mis, tõsi küll, justnagu omaks müüjast sõltuvalt erinevaid tehnilisi parameetreid (muu hulgas salvestustehnoloogia) ja on saadaval mitme hinnaga. Vaata ja imesta!

SCSI Ära lase ennast häirida sellest, et enamik seadmetest vajab SCSI-liidest (ehk vastava kaardi ostmist). Nii see lihtsalt siin proffide maailmas on -- kõik mis hea, see maksab ja käib SCSIga.

Hetkel kuum