Tõstukikorvis kümme töömeest

25. veebruar 1998, 00:00

Ehitusel kasutatavad tõstukid erinevad selle poolest, kas nendega võib tõsta ka inimesi või ainult materjale. Tööriistarentijad märgivad, et ehitusel kiputakse sellest mööda vaatama ja materjalitõstukiga inimesi tõstma. Turvalised piirete ja ka katusega inimestetõstukid meenutavad lifti ning neid juhitakse tõstukikorvist.

Ehitusel peaks inimestetõstuki kasutamist testima selle rentija ja kontrollima mäejärelevalve (pole materjalitõstuki puhul nõutav), kuid ei rendi- ega ehitusfirmal pole otsest kohustust järelevalvele tõstuki kasutamisest teatada. Tööriistarendifirmadelt ei nõuta ka tõstukite ülespaneku ja mahavõtmise litsentsi. Ehituslaenutus AS näiteks rendib nõukogude päritolu kohandustega kaubatõstukit TP 16 ainult koos firmapoolse paigaldusega.

Ehitusseadusandlus pärineb ajast, mil inimestetõstukeid Eestis veel ei kasutatudki. Ohutustehnika nõuete täpsustamise kõrval vajaks kehtestamist Eestisse toodavate tõstukite valmistusaja piir, et vältida odava ja aegunud tehnika sissevoolu. äp

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing