Vene turg ootab reitingut

25. veebruar 1998, 00:00

Riia börsil toimus teisipäeval väike langus. Santiimi võrra kaotasid hinnast nii Unibanka, RTF kui Rezekne. Maaklerite sõnul on hetkel enam aktiivsust börsivälisel turul, kus investoritele pakuvad huvi Läti Hoiupank ja Maapank. Eilse languse taga nähti põhiliselt kohalikke keskmisi ja väikeinvestoreid, kes on kaotanud igasuguse lootuse aktsiahindade tõusuks lähiajal. Ka maaklerid ei usu olukorra paranemisse aasta esimesel poolel.

Leedu börsil oli teisipäeval vaikne, mille maaklerid panid Eesti iseseisvuspäeva arvele. Põhinimekirjas kaubeldi põhiliselt kahe pangaga, mille hinnad langesid. Litin-indeksi tõstis aga plussi Bir?ai 6% tõus; kaubeldi aga vaid kahe aktsiaga. A-nimekirjas jätkas tugevat tõusu Leedu Energia, kuid teiste aktsiate hoog on raugemas ja Litin-A kaotas punkti murdosa.

Esmaspäevase tõusu järel liikusid Vene aktsiate hinnad teisipäeval taas alla. Investorid ootavad lääne reitinguagentuuride otsust Venemaa krediidireitingu suhtes ning pole enne seda kauplemisest huvitatud. Otsus tuleb tõenäoliselt järgmise nädala jooksul, seni kestab aga hapukurgihooaeg. Eriarvamusele jäädi nafta hinna languse mõju suhtes Vene naftafirmade aktsiatele.

Kui viimaste nädalate rekordijahis USA turgudel jäi tehnoloogiarikas Nasdaq suurele vennale New Yorgi börsile alla, siis nüüd on kohad vahetunud. Esmaspäeval jõudis uuele rekordtasemele Nasdaqi koondindeks, kuna Dow hakkas langema. Laiemat turgu kajastavad indeksid siiski tõusid ning kasumivõtt piirdus esialgu põhiliselt Dow' komponentideks olevate suurfirmade aktsiatega. Analüütikute arvates on turul hetkel palju n-ö turu inertsile mängijaid, kes teevad panuse trendi jätkumisele, mitte firmade fundamentaalnäitajatele. Samuti on turule tulemata palju sügisel välja võetud raha. Seetõttu on suuremad langused hetkel vähetõenäolised, isegi kui hinnataset liialt optimistlikuks pidada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing