25. veebruar 1998 kell 22:00

Kreenholmi Valduse AS teeb oma müügiesinduse Inglismaale

Virkebau rääkis, et praeguste plaanide kohaselt peaks Kreenholmil valmima Inglismaal oma müügiorganisatsioon aasta lõpuks.

«Inglismaale on praegu ilma mingisuguse tegevuseta müüdud umbes 50 miljoni krooni eest toodangut. Kaks aastat pärast müügiesinduse avamist peaks meie sealse müügi maht olema vähemalt 150 miljonit krooni,» sõnas Virkebau.

«Esialgsete plaanide kohaselt peaks Suurbritannias alustatama paari müügiesindajaga, aga kui suureks organisatsioon paisub, näitab aeg,» sõnas Virkebau. «Kui tahad Inglismaa turul tõsiselt tegutseda, siis Narvast või Tallinnast seda küll juhtida ei saa.»

Praegusel juhul, kui president läheb Suurbritanniasse, on mul võimalus põimida see üritus oma huvidega kokku, sõnas Virkebau. Peale riigivisiidi taustal toimuvate ürituste on tal kokku lepitud 3--4 omaette kohtumist advokaatide ja ametnikega, kes aitaksid Kreenholmi müügifirma loomises ja muudes õigusküsimustes.

Kreenholmi Valduse mulluste majandustulemuste kohta ei soovinud Virkebau täpsemat infot anda. Kontsernis, millesse Kreenholm kuulub, on tavaks, et tulemustest räägitakse täpsemalt pärast nende kinnitamist kontserni juhatuses, ütles ta vaid. Kreenholmi juhatus koguneb märtsi alguses.

Virkebau sõnul oli Kreenholmi müügikäive eelmisel aastal 1,182 mld krooni ja sel aastal peaks see tulema umbes 1,3 mld krooni.

Möödunud aastal investeeris Kreenholm tootmistehnoloogiasse veidi rohkem kui 60 miljonit krooni. Selle aasta investeeringud sõltuvad sellest, kui palju leitakse rahastamisvõimalusi, kuid investeerime vähemalt 30 mln krooni, ütles Virkebau.

Eesti majandust tutvustab äriseminar Londonis

President Lennart Meri Suurbritannia visiidi raames toimub täna Londoni kaubanduskojas Eesti majandust ja investeerimisvõimalusi tutvustav äriseminar.

Välisinvesteeringute agentuuri direktori Agu Remmelga sõnul tutvustab seminaril Inglismaa äriringkondadele Eesti majandust ja investeerimisvõimalusi Eesti investeeringute ja kaubanduse sihtasutuse juhatuse esimees Jüri Sakkeus.

«Esialgsetel andmetel osaleb seminaril umbes 80 Inglismaa ärimeest,» ütles Remmelg.

Eestist sõidab Londonisse 14-liikmeline äridelegatsioon, kuhu teiste seas kuuluvad näiteks Hoiupanga juhatuse esimees Aare Kilp, Viru Ranna juhatuse esimees Endel Pilder, Saku õlletehase juhatuse esimees Cardo Remmel ja Tartu ärimees Neinar Seli.

Seminari avakõne peab president Lennart Meri. Sõna võtab ka Eesti kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman. BNS

Hetkel kuum