Naabrid kinnitasid strateegilist partnerlust

02. märts 1998, 00:00

Pärast mullu mais sõlmitud sõpruslepingut on kahe suure slaavi riigi suhted Krimmi poolsaare probleemidele vaatamata märgatavalt soojenenud. Nüüd allakirjutatud 2007. aastani kehtiv majandusleping määrab koostöö prioriteetideks metallurgia, kütte- ja energeetikatööstuse, lennukiehituse, kosmoserakettide ehituse ja keemiatööstuse. Eksperdid ennustavad, et see kolmekordistab poolte aastase kaubakäibe 35 miljardi dollarini.

Riigipeade juuresolekul allkirjastati ka valitsustevaheline koostöölepe valitsusside, teabevahetuse, hariduse ja kultuuri vallas. Pooled loovad valitsustevahelise erikomisjoni, mis hakkab majandusleppe raames tihendama kahe riigi ettevõtete koostööd. Ukraina on avaldanud soovi, et venelased osaleksid aktiivselt sel aastal käivitatavas Ukraina suurerastamises. Vene ärimehed väljendasid huvi investeerida Linose naftatöötlemiskombinaati ja Nikolajevi metallurgiakompleksi.

Jeltsini ja Kut?ma ühisavalduses soovitati kokku kutsuda SRÜ liidrite tippkonverents, kus töötataks välja edasise koostöö ja integratsiooni ettepanekud.

President Jeltsini pressiesindaja Sergei Jastr?embski väitel olevat president Kut?ma deklareerinud, et Ukraina ei soovi astuda NATO liikmeks. REUTERS-BNS-FT-ÄP

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing