Raamatupidamise ABC ärijuhile

02. märts 1998, 00:00

Avalikkuse printsiibi kohaselt esitatakse aruannetes kogu info, mis võimaldab saada õige ja usaldusväärse ülevaate raamatupidamiskohustuslase varadest, kohustustest, omakapitalist ja majandustegevuse kasumist (kahjumist).

Aruande lisades kommenteeritakse ka neid olulisi sündmusi, mis toimusid pärast aastaaruande lõppu ning seega ei kajastu aastaaruande bilansis ja kasumiaruandes, kuid mis oluliselt mõjutavad ettevõtte järgmise majandusaasta tulemusi. Firma imagot silmas pidades tuleks aruannete vormistamisse suhtuda täie tõsidusega.

Aruandeid koostades tasuks meeles pidada, et keegi ei eelda ega looda, et selles avaldatakse ärisaladusi. Samas ei tohiks olla mingit mõistlikku põhjendust, miks aruandes mitte avaldada asjaolusid, mida asjasthuvitatud nagunii teavad.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing