Ehitusmaailma ketti lisandub uus kauplus-ladu

04. märts 1998, 00:00

Valmiv ehitusmaterjalide kauplus on järjekordne lüli Ehitusmaailma kaupluste ketis, mis ulatub Tartu ja Pärnu kõrval ka Riiga. Peterburi maantee kauplus-ladu hakkab pakkuma ehitusalast segakaupa -- viimistlusmaterjale, santehnikat, raua- ja elektrikaupa.

Ühekorruselisel kauplusel on kõrgust 9 m, et mahutada müügisaali kauba jaoks 4meetriseid euroriiuleid. Lihsa utilitaarehitise madal asukoht nõudis arhitekt Priit Kaljapulgalt sissepääsu efektsemat kujundamist. Peasissekäigu kohal kõrgub 12m toonitud klaasist reklaamitorn, mida näevad möödasõitjad üle viadukti. Tornile lisandub poolläbipaistev varikatus ja klaasiga kaetud fassaadi osa. Seintele aknaid ei tule, küll aga Ehitusmaailma kaupluse suur reklaamsilt.

Kaasaegse kahelöövilise kauplus-lao ehitus nõudis pinnase sulatamist ja talvist betoneerimist. Ülipraktilise helehalli kaupluseruumi jaoks eraldi sisekujundust ei tellitud. 48 m sügavusse müügihalli lasevad hajutatud valgust kaks 3x30m laeakent, mis vabastavad seinad kaubariiulitele. Betoon- ja teraskonstruktsioonidest hoone üldpinnast võtab 96 m² enda alla väike olmeboks. Välisseinu katavad valdavalt tumepunased Rannila sandwich-tüüpi soojustatud paneelid. Ehitusmaailma kaubamärgi värvid on punane ja valge, millele uue müügihalli kujunduses eelistati vähem määrduvat helehalli.

Ehitist 9 mln ulatuses Hansapanga laenuga finantseerinud Fanaal kavatseb suvel 1,7hektarisel krundil ehitust jätkata, püstitades üldehituskauba müügiks kaks soojustuseta halli (500 ja 1500 m²).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing