FCM pole ruumiga priisanud

05. märts 1998, 00:00

 • FCMi sundis büroohoonet rajama praktiline vajadus -- vanad ruumid jäid laienevale ettevõttele kitsaks.
 • Hoone Kadriorus aitas FCMil rahuldada nii ruumipuuduse, likviidse kapitali kui ka prestii?i vajadused.

  ASi FCM arendusdirektori Ilmar Jõgi sõnul on just kinnisvara soetamine kõige otstarbekam ja kindlam raha paigutamise moodus.

  FCM kasutab büroona maja kolmandat korrust ja poolt teisest korrusest. Esimesel on äripinnad ning ülejäänud ehitati korteriteks, mis müüdi tulevastele omanikele maha enne hoone valmimist. Kuid veel rahuldas ehitaja büroohoonet rajades moraalse vajaduse -- lõpuks ometi saadi olla korraga nii tellija kui ehitaja rollis. See lihtsustas tunduvalt nii hoone projekteerimist kui ka ehitust. Probleemid, mis tavaliselt tekivad tellija ning ehitaja vahel projekti teostamisel, said ruttu ja lihtsalt lahenduse.

  Et ehitaja ning sisekujundaja on ruumikujunduse mõnuga teinud, paistab FCMi büroos silma igal sammul. Büroo on värvikirev ja ruumilahendus huvitav. Sisekujunduses elavdavad karpmaja põhiplaani seinte ja põrandamustrite diagonaalsed jooned. Ruumi muudavad põnevaks klaaspaketist kaares sekretärilett ja ümmargused ruumid nelinurkse koridori igas nurgas. Tööruumid on kujundatud asjalikult ja maitsekalt või nagu ütles Ilmar Jõgi -- insenerlikult.

  «Kõik on funktsionaalne ja maitsekas, priisatud pole siin vahendite ega ruumiga,» kinnitas Ilmar Jõgi.

  Raadio ettevõtlikule inimesele

  Äripäeva raadio 92.4

  Hetkel eetris

  Kava

   Vaata kogu kava
   Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
   06. December 2011, 19:34
   Otsi:

   Ava täpsem otsing