Smirnoff Smirnovi vastu

05. märts 1998, 00:00

Ühendriikide ja Vene viinatootjate kaubamärgivaidlus Smirnoff Smirnovi vastu on jõudnud ka Lätisse, sest Läti patendiamet peab aprillis Vene Smirnovi kaubamärgi uuesti registreerima.

Aasta alguses sõlmis Pjotr Smirnovi kaubanduskoda Läti firmaga SIA Label Balti regiooni jaotuslepingu. Vene firmad registreerisid möödunud aastal Lätis kolm Smirnovi kaubamärki. Tegemist on esimese korraga, mil välisriik on seda kaubamärki tunnistanud, ütles Pjotr Smirnovi esindaja.

Pjotr Smirnov peab asuma oma kaubamärki kaitsma 4. aprillil, mil Läti patendiameti apellatsioonikomisjon arutab rahvusvahelise toidukontserni Diageo divisjoni UDV protesti. UDV-le kuulub Smirnoffi kaubamärk.

Ühendriikide ja Vene firmade vaidlus on kestnud alates 1990. aastate algusest. USA firma Heublein, millele Smirnoffi kaubamärk tollal kuulus, kaitses oma õigusi, kinnitades, et ostis retsepti ja kaubamärgi 1939. a emigreerinud Smirnovi perekonna liikmelt.

Nüüd on Vene Smirnov Vene turult välja murdmas, mis tõotab muuta ka kohtulahingu rahvusvaheliseks. BNS

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing