Valuutaturgudel oli vaherahu

05. märts 1998, 00:00

Eile olid valuutaturud uudistevaeguse tõttu suhteliselt rahulikud ning põhivaluutadega kaubeldi kitsastes piirides. Jeeni kurss toibus Aasia turgudel 125,36 USD/JPYni, sest Jaapani aserahandusminister Eisuke Sakakibara lükkas tagasi tema vastu esitatud süüdistused ehk täpsemini väitis ta, et süüdistused tema karjäärile mõju ei avalda. Poliitilised skandaalid on tihti siiski vaid kasumivõtmise ettekäändeks ja pikaajalist mõju nad finantsturgudele ei avalda (meenutame, et president Clintoni viimane skandaal avaldas aktsiahindadele vaid marginaalset mõju, süüdistused Saksamaa liidupanga nõukogu liikme Klaus-Dieter Kuehbaheri vastu jäid aga ilma igasuguse tähelepanuta).

Euroopas pöördus jeen siiski taas langusele. Turud muutuvad järjest skeptilisemaks uue oodatava majanduse stimuleerimise paketi efektiivsuse suhtes. Lisaks liikusid kuuldused, et mitmed suured investeerimisfondid müüsid USA võlakirju.

Samas on paljud investeerimisfirmad jäämas jeeni suhtes kõrvaltvaatajaks niikaua, kui ei ole kindlust, et Jaapani valitsus võtab kindla suuna riigi finantssektori tugevdamiseks. Märts on Jaapani finantsaasta viimane kuu ja kuni uue aasta alguseni on Jaapani valuuta pigem langev kui tõusev.

Saksa marga suhtes on dollar juba mitmendat kuud suhteliselt stabiilne. Nii oli ka eile, kus USD kurss liikus peamiselt tuttavas vahemikus 1,81--1,82 DEMi. Pärast USA turgude avamist üritas dollar mõned korrad läbi murda ka 1,82 DEMi tasemest, aga edutult. Eile õhtul maksis dollar 1,8196 DEMi (14,5568 krooni).

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing