«Romeo ja Julia» lavastuses köidavad solistid

06. märts 1998, 00:00

Estonia teatris 12. ja 22. märtsil, 15. aprillil, 7. mail kell 19

Estonia teatri ajaloos on see W. Shakespeare'i lummavalt romantilise ja traagilise loo «Romeo ja Julia» kuues balletilavastus, nendest kolm, sealhulgas viimase lavastas teatri peaballettmeister Mai Murdmaa. Armastajapaari kehastavad Tiit Helimets ja ameeriklanna Molly Smolen, samuti Tatjana Voronina ja Juri Jekimov.

Nägin etendust, kus peaosi esitasid Tatjana Voronina ja Juri Jekimov. Nad tantsisid oma rollid usutavaks, emotsioonid olid arusaadavad ja sisust sai aru ka juhul, kui lugu ennast ei teaks. Tantsuliselt jättis kõik hea mulje. Meeldis, kuidas mängiti valgusega. Häiris vaid õhuke eesriie kirjaga «Romeo ja Julia», renessanss oli ju kirjakunsti kõrgaeg, kiri võinuks efektsem olla.

 • vaataja
  Madli Parts

  toimetaja
 • Kujundus oli sümpaatselt tagasihoidlik, tänu sellele pääses tantsijate väljendusrikkus enamgi esile. Tiit Helimets ja Molly Smolen mõjusid harmoonilise paarina. Ameeriklannas oli midagi nooruslikult köitvat ja sädelevat. Tema tantsust jäi tunne, et ta naudib iga lavahetke ja elab oma rollis ka tegelikult. Tore, et Estonial õnnestus ta leida. Sümpaatsena mõjus ka Vitali Nikolajev Mercutiona.

  Raadio ettevõtlikule inimesele

  Äripäeva raadio 92.4

  Hetkel eetris

  Kava

   Vaata kogu kava
   Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
   28. November 2011, 18:14
   Otsi:

   Ava täpsem otsing