5. märts 1998 kell 22:00

«Romeo ja Julia» lavastuses köidavad solistid

Estonia teatris 12. ja 22. märtsil, 15. aprillil, 7. mail kell 19

Estonia teatri ajaloos on see W. Shakespeare'i lummavalt romantilise ja traagilise loo «Romeo ja Julia» kuues balletilavastus, nendest kolm, sealhulgas viimase lavastas teatri peaballettmeister Mai Murdmaa. Armastajapaari kehastavad Tiit Helimets ja ameeriklanna Molly Smolen, samuti Tatjana Voronina ja Juri Jekimov.

Nägin etendust, kus peaosi esitasid Tatjana Voronina ja Juri Jekimov. Nad tantsisid oma rollid usutavaks, emotsioonid olid arusaadavad ja sisust sai aru ka juhul, kui lugu ennast ei teaks. Tantsuliselt jättis kõik hea mulje. Meeldis, kuidas mängiti valgusega. Häiris vaid õhuke eesriie kirjaga «Romeo ja Julia», renessanss oli ju kirjakunsti kõrgaeg, kiri võinuks efektsem olla.

vaatajaMadli Parts

toimetaja

Kujundus oli sümpaatselt tagasihoidlik, tänu sellele pääses tantsijate väljendusrikkus enamgi esile. Tiit Helimets ja Molly Smolen mõjusid harmoonilise paarina. Ameeriklannas oli midagi nooruslikult köitvat ja sädelevat. Tema tantsust jäi tunne, et ta naudib iga lavahetke ja elab oma rollis ka tegelikult. Tore, et Estonial õnnestus ta leida. Sümpaatsena mõjus ka Vitali Nikolajev Mercutiona.

Hetkel kuum