Rakvere piiritusetehas alustab taas eksporti

09. märts 1998, 00:00

Laenulepingu allkirjastamise järel saab sõlmida lepingu Leedu vahendusfirmaga Beira, kes korraldab piirituse veo läbi Venemaa Kasahstani, ütles Rakvere piiritusetehase direktor Sven Prees. «Järgmisel nädalal hakkame taas eksportima,» teatas Prees.

Rakvere piiritusetehase eksport katkes pool aastat tagasi, sest majandusministeerium ei andnud erastamise eel ettevõttele nõusolekut laenu võtmiseks, lausus Prees. «Muidu võinuks juba sügisel selle firma kaudu müüa,» lisas ta. Eelmisel aastal kehtestas Venemaa toll ühelt vagunilt piirituselt kaheksa miljoni kroonise tagatismaksu, mille ettevõte saab tagasi, kui vagun on Venemaalt välja sõitnud.

Ülemöödunud nädalal eksportis Rakvere piiritusetehase toodangut konkureeriv AS Moe Piiritusetehas, kel on samuti leping vahendusfirmaga Beira. «Meil on leping suurema koguse peale, kui ise toota suudame ja transiiditagatis Vene tollile on tasutud, seetõttu pidasime võimalikuks kolleege aidata,» on kommenteerinud Moe piiritusetehase müügidirektor Toivo Kreen.

Rakvere piiritusetehase aktsiad erastas eelmise aasta lõpul toiduainetetööstuse kontserni AS ETFC Grupp kuuluv viinatootja AS Winum-E.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing