ETK valib uue juhatuse liikmed ühistusüsteemi seest

11. märts 1998, 00:00

«Teeme ETK erakorralisele peakoosolekule 16. aprillil ettepaneku piirduda kahe juhatuse liikmega,» ütles ETK nõukogu esimees Tõnu Uibopuu. «Sobivad kandidaadid püüame leida ETK süsteemi seest ja põhimõtteliselt on meil need juba olemas.»

Uibopuu sõnul pole välistatud, et ETK juhatuse liikmeks hakkab kandideerima ka keegi väljaspoolt süsteemi, kuid nõukogu liikmete nõue on, et ta peab ETKd hästi tundma. «Ei saa enam lubada, et ETKd hakkab juhtima keegi, kes selle süsteemiga varem kokku puutunud ei ole.»

Uibopuu sõnul jagavad kaks juhatuse liiget nõukogu nägemuse järgi omavahel keskühistus tegevusvaldkonnad ära.

«Üks suur tegevusvaldkond on finantspool, investeeringud ja kõik, mis on seotud tütarettevõtetega. Teise juhatuse liikme ülesandeks oleks ühistute tegevuse koordineerimine, mille alla käib ka ühine kaubatarnete korraldamine,» rääkis ta. Uibopuu märkis, et selline tööjaotus võimaldaks muuta ETK juhtimise ökonoomsemaks, sest juhtimiskulud olid liialt suureks paisunud.

Uibopuu sõnul on 16. aprillil ETK peakoosolekul kavas juhatusega paika panna ETK tegevusstrateegia ja aastaeelarve.

ETK juhatuse esimees Uno Koppelmaa ning liikmed Danel Tuusis, Rudolf Kuldkepp ja Arvo Miilmets esitasid 27. veebruaril kollektiivse lahkumisavalduse, sest ettevõtte nõukogu jättis kolmandat korda kinnitamata ETK selle aasta tegevuskava ja eelarve.

ETK eelmise aasta käive oli ligi 1,6 miljardit krooni, ettevõte oli kahjumis. BNS

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing