Hansapank emiteerib eurovõlakirju

11. märts 1998, 00:00

Seni on Hansapank 500 miljoni dollarilisest eurovõlakirjade programmist realiseerinud 22 miljonit. «Oleme emiteerinud võlakirju korraga 5--10 miljoni USA dollari eest,» ütles Raasuke. Tema sõnul on see standardtegevus, võlakirjade emiteerimise taga rahaprobleemi pole.

Raasukese sõnul on eurovõlakirjad seni emiteeritud viisil, et panga poole on pöördunud diiler, kes pärast võlakirjadele potentsiaalsete ostjate leidmist esitab pangale pakkumuse, milles on kirjas hind ja maht. Seejärel otsustab pank, kas ja kuidas võlakirju müüa.

Aprilli alguses Hansapanga aktsionäride üldkoosolekul kinnitatakse ka panga aktsiate emissiooni tingimused. Hansapangal on plaanis korraldada GDRide (aktsia omandiõigust tõendav väärtpaber) emissioon. Ka mullu sügisel oli pangal plaanis GDRide emissioon, kuid börsilanguse tõttu jäi see teostamata.

Seni on Eesti pankadest GDRide emissiooni raames tutvustava maailmaturnee korraldanud Eesti Ühispank, mille tulemusena emiteeritakse 19. märtsil 11,16 miljonit aktsiat.

Eile teatas Ühispank, et aktsiate märkimisele on kutsutud ainsana Bankers Trust Company. Kõik emiteeritavad aktsiad annavad võrdsed õigused olemasolevate aktsiatega, sh õiguse dividendile 1997. a eest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing