Tarmeko vaidlustas mööblikonkursi

11. märts 1998, 00:00

Tarmeko protestis eelmisel nädalal vahekohtus teedevalitsuse konkursi juba teist korda. Teise protesti põhjus on Harju teedevalitsuse otsus kuulutada pärast vahekohtus Tarmeko esimese protesti rahuldamist Tarmeko Kommertsi pakkumus nõuetele mittevastavaks.

Sisearhitekt Ivi-Els Schneideri sõnul olid 16 konkursil osaleja seas hinnaklassilt sobivad Standardi ja Tarmeko Kommertsi pakkumus. Kuigi ASi Standard oma, mis ulatus pisut üle 372 000 krooni, oli 2500 krooni võrra konkurendi pakkumusest kallim, valis Schneider mööbli Standardilt.

Schneideri sõnul ilmnes pakkumuste ülevaatamisel, et Tarmeko Kommerts jättis algselt müügipakkumisest ära ühe diivani ja viis tugitooli. «Kui need mööbliesemed juurde liita, on ASi Standard pakkumus odavam,» ütles Schneider.

Tarmeko Kommertsi poolt riigihangete ametile esitatud kaebusest selgub, et Tarmeko oli nõus andma diivani ja tugitoolid tasuta, et tellimus endale saada. Lisaks leidis Tarmeko Kommerts, et Schneider tuleb hindamiskomisjonist tagandada, sest sisearhitekt lähtus mööblifirma valikul isiklikest huvidest.

Tarmeko Kommertsi juhatuse esimehe Jaak Taru sõnul jäid diivan ja tugitoolid välja Harju teedevalitsuse süül, sest teedevalitsuse esitatud konkursi tingimused olid puudulikud.

ASi Standard juhatuse esimehe Enn Veskimägi sõnul vaidlustas AS Tarmeko Kommerts läinud aastal kolm korda riigihanke konkursi. Kahel juhul võitis vaidluse Standard ja korra võitis Tarmeko Kommerts.

Taru sõnul ei ole vaidlustamine Tarmeko Kommertsi puhul sugugi igapäevane nähtus. «Vaidlustame konkursid, mis on ebaõiglased, sest Tarmeko mööbel ei ole Standardi mööblist halvem ega koledam,» ütles Taru.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing