Rotermann ühitab eri stiile

12. märts 1998, 00:00

Oleks tahtnud pisut stiilsemat lähenemist. Asjale võib vaadata modernistlikult, ent minu arvates pole suudetud lahendust koos hoida. Et hoone on pärit eelmisest sajandist, võinuks kujundus olla pidulikum. Mina oleksin sisekujundusse rohkem puitu toonud.

Ehitis tundus ka pisut tuim ja odav. Ehk tulenes see asjaolust, et keskuses müüakse põhiliselt odavamat sorti kaupa.

Meeldis see, et keskus on jaotatud boksideks.

Üldiselt võib ütelda, et keskuse suurem hoone on stiilsemalt lahendatud.

Ei tahaks sisekujunduse suhtes eriti kriitiline olla, sest ma ei tea tagamaid. On palju tegureid, mis tulemust mõjutavad -- kasvõi raha. Paneksin 7 punkti.

Ehitusega on igatahes vaeva nähtud. Sisekujundus on turulik.
Nähtavasti ongi ideena mõeldud siseturgu. Kasutatud on heledamaid ja kutsuvamaid värve. Praegu ei tulegi ette, et valdavalt pruuni värvitooniga kauplusi veel oleks. Esimesel korrusel hakkas silma, et mõni boks oli kinni. Kui kliendi seisukohalt vaadata, siis, kui osa bokse on kinni ja osa lahti, pole ostuolukord stabiilne. Nähtavasti peavad ühte letti eri firmad ning nii on keeruline seda alati lahti hoida. Kui punkte panema hakata, siis arvan, et ei saa hinnata ühe malliga kaubakeskust ja turgu. Kui hinnata teda ostukohtade skaalas, siis võib 5 punkti ära panna.

Keskuse renoveerimise kvaliteet oli väga hea. Stiilitunnetus oli täiesti olemas.

Meeldis see, et merepoolse hoone vanad sarikad olid alles jäetud. Mere puiestee poolses küljes võiks keskuse reklaam märgatavam olla. Eesmärk, mida keskust ehitades taotletud on, boksikaubandus, on täidetud. Kuigi minu arvamus boksikaubandusest on küsimärgiga. Kindlasti on olemas kontingent, kes otsib kõige ökonoomsemat ostuvõimalust. Kuid võib-olla olnuks siiski parem võtta suund tugevamate kaubamärkide müümisele. Rohkem võiks tähelepanu pöörata sildimajandusele. Kui eesmärki arvesse võta, võiks seitse punkti ära panna.

Meeldis, et osa paekiviseinast oli nähtavasti vana jäetud. Plekk-katus sobis teiste majaosadega kokku. Võõrkehana mõjus aga kreemikas katusealune väljaehitis. See oleks võinud olla puust või kivist. Toidukaupade ostusaali põrand oli igav. See võinuks olla näiteks paasi meenutav plaat. Ka lagi ei sobinud. Pealegi paistsid mustad torud materjalist häirivalt läbi. Kaup oli samuti värviline ja koos oran?i laega muutus ruum närviliseks. Et hoones puudub stiiliühtsus, võib muidugi taotlus olla. Kohviku põranda lahendus oli parem. Toolid ja lauad läksid põrandaga kokku, aga tervikliku disainiga need ei sobinud. Punase maja lahendus meeldis enam. 6 palli.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing