Varulil kummaline arusaam tollidest

12. märts 1998, 00:00

Eile arutas riigikohus tollitariifi seaduse vastavust põhiseadusele. Vaidlus on tekkinud selle üle, kas tollide kehtestamine võib kuuluda valitsuse kompetentsi. Seda seisukohta kaitsnud justiitsminister Paul Varuli sõnul pole tollide kehtestamine maksupoliitiline otsus, vaid tegemist on välispoliitilise küsimusega, seega kuulub see valitsuse kompetentsi. Sama hästi võib valitsus enne valimisi seadusandja käest luba küsimata kehtestada näiteks astmelise tulumaksu, nimetates seda kas sotsiaal-, kaitse-, välis- või hariduspoliitikaks, igal juhul mitte maksupoliitikaks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing