11. märts 1998 kell 22:00

Vene reitingud püsivad

Läti börsil oli ka eile suhteliselt vaikne. Börsiindeks tõusis 0,35 protsendi võrra. Käive oli tagasihoidlik 289 000 latti. Maaklerid ei ennusta olulisemaid muutusi ka lähiajal, sest kuu lõpus toimuvad olulisemate ettevõtete aktsionäride üldkoosolekud. Niikaua tegutsevad diilerid info põhjal, mis neil parasjagu on. Näiteks tululiider Unibanka tõusis kolme santiimi võrra 3,22 latini. Käive hõlmas üle poole börsi kogukäibest.Maaklerid näevad tõusuruumi kuni 3,24 latini.

Leedu börs oli taasiseseisvuse päeva tõttu eile suletud.

Teisipäevasele positiivsele uudisele Venemaa krediidireitingu kohta järgnes eilne negatiivne. Reitinguagentuur Moody's otsustas alandada Vene välisvaluutadel baseeruvate võlakirjade ning mitme panga reitingut. Uudis tekitas algul nii paanikat kui ka kasumivõtmist, kus juhtivate aktsiate hinnad (Ühendatud energiasüsteemid ja Lukoil) langesid kolm kuni neli protsenti. Õhtuks aga rahuneti maha (reitingu alandamist oodati juba ammu) ning RTS-indeks lõpetas hoopis 0,71% tõusuga.

USA investorid toibusid kiiresti möödunud nädala avaldatud tehnoloogiasektori nõrkadest kasumiprognoosidest saadud ?okist ning aktsiahinnad hakkasid taas tõusma. Dow Jonesi tööstuskeskmine lõpetas päeva esmakordselt ülevalpool 8600 punkti taset. Dow tõusis 75,98 punkti ehk 0,89% võrra 8643,12 punktini. Rekordiga lõpetas ka Standard & Poors 500. Kuna tehnoloogiasektor Nasdaq kannatas esmaspäeval rohkem kui teised turud, siis seal rekordit ei sündinud. Maaklerite sõnul on tõus vaid tehnilist laadi ning pikemas perspektiivis ulatuslikumat tõusu ei ennustata. Kasumiprognooside järgi on hinnatase liiga kõrge.

Investorite positiivsed meeleolud jätkusid ka eile esimestel kauplemistundidel. Enamik indekseid liikus rekordilistel kõrgustel. Dow kerkis 38 punkti võrra 8681 punktini, mis on uus päevasisene rekordtase.

Hetkel kuum