Börsil tugev korrektsioon

13. märts 1998, 00:00

Aktsiate hinnad Tallinna börsil tegid eile enamuses läbi märkimisväärse kukkumise. Päeva kokkuvõttes suutsid plusspoolele jääda vaid viis aktsiat. ÄP indeks kukkus päevaga 2,71%, 750,19 punktile. Kauplemine börsil oli kolmapäevaga võrreldes tunduvalt aktiivsem -- börsisüsteemi käive ulatus 118,68 mln kroonini.

Suurim ootus börsil valitses eile hommikul vaieldamatult Merko Ehituse ja EMV aktsia käekäigu suhtes. Veidi üllatavalt hakkasid kahe ühineja aktsiad hommikul erinevates suundades liikuma. Turukapitalisatsioone võrreldes selgub aga, et turg kauples need päevaga täpselt sellisesse suhtesse nagu ühinemisplaanide kohaselt peaks osakaalud kujunema ühises ettevõttes -- 41% EMV ja 59% Merko Ehitus. Üleeile õhtul oli turukapitalisatsioonide suhe veel EMV 46% ja Merko Ehitus 54%.

Merko Ehituse aktsia tegi päevaga 18,3protsendise tõusu ja sulgus 100 krooni tasemel. Suurim kukkuja oli aga Hansapanga aktsia, mille hind langes päeva suurima, 40,97 mln kroonise käibe juures 5,3%, 119 kroonile.

Lähipäevil püsib turg Hansapanga esmaspäeval avaldatavate veebruarikuu tulemuste ootuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing