Viisnurga aktsiakapital suureneb seitse korda

16. märts 1998, 00:00

Viisnurga aktsionärid otsustasid suurendada ettevõtte aktsiakapitali omakapitalist jaotamata kasumi arvel. 27. märtsil saavad kõik aktsionärid iga aktsia kohta juurde kuus uut aktsiat. Viisnurga aktsiakapital suureneb 38 miljonit krooni 44,37 miljoni kroonini.

Aktsiakapitali suurendamise eesmärk on parandada ettevõtte kapitali struktuuri ja suurendada aktsiate kaubeldavust börsil, selgitas Viisnurga juhatuse esimees Meelis Kukk. Tallinna börsi lisanimekirjas noteeritud Viisnurga aktsia on praegu börsi kalleim aktsia. Reedel oli Viisnurga aktsia sulgemishind 197 krooni ja börsil ei registreeritud aktsiatega ühtegi tehingut.

Viisnurga aktsiatega vähese kauplemise üks põhjus on vabas ringluses olevate aktsiate väike hulk, mis ei ületa ilmselt 15 protsenti aktsiate koguarvust. Samas on Viisnurga aktsia hind suhteliselt stabiilne. Kui börsi madalseisu järel aasta lõpus oli Äripäeva indeks kaotanud oma väärtusest võrreldes augusti rekordtasemega 150 protsenti, siis Viisnurga aktsia odavnes vaid 20 protsenti.

Aktsiakapitali seitsmekordistamise korral peaks aktsia hind teoreetiliselt kuni seitse korda langema. Aktsiakapitali suurendamise järel võib prognoosida aktsia hinna vähenemist 28 kroonini. «Aktsia hind on senisest elavama kauplemise korral tõenäoliselt mõnevõrra kõrgem,» kommenteeris Hoiupanga aktsiaturgude analüütik Ain Köster.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing