Pool kasumit dividendideks
Saku õlletehas maksab iga aktsia kohta kaks krooni dividende

17. märts 1998, 00:00

AS Saku Õlletehas jaotab oma aktsionäride vahel dividendideks 16 miljonit krooni, mis teeb kaks krooni iga aktsia kohta. Eelmise aasta puhaskasumist järele jäävad 15,68 miljonit krooni jätab Saku õlletehas jaotamata.

Saku õlletehase juhatuse esimees Cardo Remmel ütles, et jaotamata osa kasumist moodustab reservi, mida ettevõte vajab investeeringuteks.

Remmel lausus, et ta on eelmise aasta majandustulemustega rahul, arvestades seda, et möödunud aasta alguses oli ta tulemuste suhtes pessimistlikult meelestatud. Saku õlletehase eelmise aasta käive oli 468,6 miljonit krooni ja puhaskasum 31,68 miljonit krooni.

«Me teadsime siis, et toimumas on seaduse muutmise protsess, mis toob meile suurema maksukoormuse, ja kartsime, et konkurentsis pöörab see rohkem meie kahjuks,» kommenteeris Remmel eelmise aasta majandustulemusi. «Näib, et meil õnnestus sellest hoolimata tegutseda konkurentidest edukamalt.»

Saku õlletehase andmetel kuulub ettevõttele 47protsendiline turuosa Eestis, millega tehas on endiselt kohaliku õlleturu liider. Eelmisel aastal investeeris Saku õlletehas tootmise arendamisse omavahenditest 26,5 miljonit krooni.

«Eesmärk on oma turuosa kindlustada ja loodame teha veidi suurema kasumi kui möödunud aastal,» rääkis Remmel käesoleva aasta plaanidest.

Kohalikest tootjatest peab Saku õlletehase tegevjuht suurimateks konkurentideks Tartu õlletehast ja ASi Viru Õlu. Tartu õlletehasele kuulus eelmisel aastal 13,5 protsendi suurune turuosa Eestis ja Viru Õlule 13 protsenti.

Saku õlletehase aktsionäride üldkoosolek kinnitas ettevõtte uue nõukogu, kuhu kuuluvad Feliks Undusk, Indrek Neivelt, Mats Krantz, Andres Erm, Christian Ramm-Schmidt ja Vesa Isohanni. Kaks viimast kuuluvad nõukogusse esimest korda ja esindavad ettevõtte tuumikomanikku Baltic Beverages Holding AB.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing