Kaubapakkujad ja vedajad saavad kokku Internetis

18. märts 1998, 00:00

«Rõhume sellele, et Eestis Interneti kasutus kasvab,» rääkis Softronic Balticu juhatuse liige Marek Põldeots. «Tahame näidata Eesti turul, mida me suudame. NetCargo on justkui meie käekirjanäide.» NetCargo loomine läks Põldeotsa kinnitusel maksma umbes 100 000 krooni.

Põldeotsa andmeil funktsioneerib analoogne süsteem maailmas näiteks Hollandis. Süsteemi registreeritud kaubapakkuja saab õiguse sisestada infot oma kauba kohta. «Turvalisuse huvides nad teiste kaubapakkujate infot ei näe,» täpsustas Põldeots. «Vedajad näevad Internetist infot kaupade ja oma konkurentide kohta.» Kontakti otsitakse telefoni teel.

Vahenduse ja ekspedeerimisega tegeleva ASi Scaneksped tegevdirektori Üllar Lainela sõnul näevad nad NetCargo süsteemis tõsist konkurenti. «Katsume ka ise vastavalt meie äripartnerite valmisolekule tehniliste võimalustega sammu pidada,» lisas Lainela.

«Klient teeb valiku,» rõhutas ekspedeerimisfirma ASi Svex Eesti juhatuse esimees Jaan Lepp. «Kui ekspedeerijad võtavad osa vastutusest enda kanda, siis vahendajad viivad vaid vedaja ja kaubasaaja kokku ega vastuta rohkem.»

Eesti rahvusvaheliste autovedajate assotsiatsiooni peasekretär Toivo Kuldkepp avaldas kahtlust, et kui uus süsteem puudutab veohindu, siis võib see hindadele laastavalt mõjuda.

«Alati on ka oht, et süsteem imetakse kundedest kiiresti tühjaks,» seletas Kuldkepp. «Kui vedaja saab NetCargo süsteemi kaudu hea kunde, püüab ta teda vaid endale hoida.»

Kuus aastat tegutsenud Softronic Baltic on Eesti turul seni täiesti tundmatu firma. «Oleme töötanud välja suuri tarkvarapakette Rootsi firmadele,» rääkis Marek Põldeots ja nimetas näitena Bonnier Groupi, kes kasutab Tartus toodetud tarkvarasüsteemi oma raamatulaos, ja Stockholmi linnavalitsust.

Softronic Balticu eelmise aasta käive oli 2,5 mln krooni.

Ettevõttes töötab kümmekond staa?ikat programmeerijat.

Softronic Baltic kuulub sajaprotsendiliselt Softronic AB-le.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing