17. märts 1998 kell 22:00

Õlleturul käib heitlus teise koha pärast

Saku õlletehase juhatuse esimees Cardo Remmel avaldas arvamust, et Viru Õlu on oma turuosa suurendanud eelkõige odava õlle turule toomisega. Tartul on tema sõnul viimane aasta millegipärast kriitiline olnud.

Möödunud aastaga oma turuosa 8% suurendanud Viru Õlu müügidirektor Ander Saar ütles, et ilmselt on möödunud aasta müügiedu põhjus eelkõige Viru õlle hinna ja kvaliteedi õige suhe. Ta lisas, et oma osa edus on ka uute populaarsete õllemarkide müüki toomisel.

Mingeid erilisi turuhõivamise võtteid ei osanud Saar nimetada.

Selle aasta kohta ütles ta, et ettevõte üritab kindlasti oma osa turul suurendada.

Tartu õlletehase erastas kaks aastat tagasi Magnum Grupp, selle aja jooksul on Tartu tehasesse investeeritud väidetavalt 80 miljonit krooni.

Sügisest on 85% ettevõtte aktsiate omanik Soome õlletootja Olvi Oy.

Tartu õlletehase tehnoloogiat on Eesti moodsaimaks hinnanud ka mitmed konkurendid. Veel möödunud aasta alguses valdas Tartu õlletehas 20% turust ning sügisel prognoosis ettevõtte tollane juht Madis Paddar, et seadmete täieliku uuendamise järel võib Tartu tehas hõivata kuni kolmandiku turust. Praegu neil käes vaid 13,5%.

Importõlle turuosa kohta, mis on aasta-aastalt järjest kasvanud, ütles Remmel, et aasta alguses arvas ta, et importõlu haarab suurema turuosa, kui ta tegelikult on suutnud hõivata.

Hetkel kuum