Aivar Pilv valis mahagoni

19. märts 1998, 00:00

Advokaadibüroo Aivar Pilv
valgustus ASid Glamox, Inspira Moodne Valgustus, Talger
vaheseinad, sekretärilauad AS Disekt (eritellimusel)
kardinad AS Reeda Kardinad
toolid AS Santor
trepp AS Keerdtrepp
uue osa renoveerimine
koos maalidega 3,8 mln krooni
sisekujundaja Meelis Press

Advokaadibürood Aivar Pilv kujundades tuli Meelis Press lagedale revolutsioonilise ideega -- lõhkuda tulevast bürood kujundades välja kõik, mis vanasse eestiaegsesse majja Vabaduse väljakul kunagisest EKP Oktoobri rajooni osakonnast ning teistest seal varem tegutsenud asutustest jäänud, ja ehitada asemele midagi täiesti uut.

Ainsad, mis sisekujundaja ideeplaani ära mahtusid, olid neli seina ja torustik. Seda hoolimata Aivar Pilve konservatiivsest kavast uut tehes võimalikult vähe lammutada.

Ent nüüd ütleb Aivar Pilv end sellise lahendusega väga rahul olevat. Büroo kahte korrust ühendab keerdtrepp, mis küll algselt hoopis teise kujuga plaaniti. Ent eestiaegsesse betooni polnud võimalik raiuda suuremat auku kui just väikese keerdtrepi jaoks vaja.

Büroo põhitoonideks on roheline, valge, bee?. Domineeriva mahagoni värvi valis büroole Aivar Pilv, nagu sobivad rohelised toolidki.

Ent klaasseinad on kujundaja leid. Need on määratud muutma ruumi suuremaks ja valgemaks. Oma nõudlikkust Aivar Pilv ei varja: »Ütlesin alati välja, mida ma kuskil näha tahan. Sisearhitekt arvestas sellega. Vastuolusid ei tekkinud.»

Büroos on 10 töökohta advokaatidele, 8 tehnilisele personalile, kaks kööki, 3 nõupidamisruumi, arhiiv ja kaks koopiamasinaruumi.

Et büroos oleks valgust, õhku ja soliidsust, oli Aivar Pilve kinnisideeks. Nagu rõhutavad soliidsust ka maalid seintel -- 20--30ndate aastate Eesti kunstnikelt. «Mulle tundub, et vanade kunstnike looming on huvitavam kui praeguste oma,» põhjendab Aivar Pilv.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing