Spari kauplus Lasnamäele

20. märts 1998, 00:00

ASi Eesti Spar turundusdirektori Eda Ploompuu sõnul prognoositakse uue kaupluse avamise järel kauplusteketi käibe kasvu veerandi võrra. Praegu kuulub Spari ketti kolm kauplust Tartus, Tallinna kaubahall ja Viimsi kauplus. Viie kaupluse netokäive kuus on 30 miljonit krooni.

Euro-Spari kauplus renoveeritakse endisest laohoonest ja seal on 1500 ruutmeetrit müügipinda. AS Estiko ja Mega kaubamärki omav AS Rotagrupp ühendasid jaanuaris oma jae- ja hulgimüügiketid ning logistika, et arendada Spari ketti.

«Kaks konkureerivat kauplust toovad teineteisele kasu,» kommenteeris ASi Estiko Tallinna projektijuht Märt Roosaar uue kaupluse ehitamist Maksimarketi poe kõrvale. «Kui inimene sõidab siiakanti, külastab ta kindlasti mõlemat suurkauplust,» väitis ta.

Maksimarketi kaupluse juhataja Jaak Nirgi sõnul võidavad konkureerivate kaupluste olemasolust eelkõige kliendid. «Oleme konkurentsiks valmis,» lisas ta.

Euro-Spari kaupluse ehitusmaksumus on 13 miljonit krooni, seda ehitab AS Linnaehitus.

Roosaare sõnul erastas Estiko 1994. aastal endise vabariikliku kultuurikaupade hulgibaasi Lasnamäel. «Idee sinna kaubanduskeskus rajada oli meil varem,» ütles ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing