22. märts 1998 kell 22:00

Tallinna Pank võttis aastaks 360 mln laenu

Reedel sõlmis Tallinna Pank lepingu, et võtab 360 miljoni krooni suuruse sündikaatlaenu, et finantseerida laenutegevust Eestis ja Lätis.

Laenu tähtaeg on aasta ja intressimäär ligi 5% (Saksa marga libor + 1,2 protsenti).

Laenu tagasimaksmistähtaega võib pikendada veel aasta võrra, ütles Tallinna Panga finantsturgude direktor Martti Siimann. Ta avaldas lootust, et aasta pärast saab laenu odavamalt.

Raha jõuab Tallinna Panka nädala jooksul pärast lepingu sõlmimist, kinnitas Siimann. «Peamiselt on see suunatud meie korporatiivklientidele, vähemal määral eraisikutele,» ütles panga juhatuse esimees Rait Lukas. Laenu korraldaja Fuji Banki peadirektor Masaya Yoshikawa märkis lepingu allakirjutamise puhul peetud sõnavõtus, et hoolimata likviidsuse vähenemisest rahaturul märgiti allakirjutatud laen õigeaegselt täis ja ülegi. «See annab tunnistust laenuvõtja kvaliteedist,» lisas ta.

Laen, mis võeti, oli Tallinna Panga ajaloos suuruselt teine.

Laenus osalevad pangad üle maailma. Fuji Bank, Bank Austria, Commertzbank ja veel 14 panka. Veebruaris sõlmis Tallinna Pank Jaapani Fuji Bankiga mandaadilepingu 280 mln kroonise sündikaatlaenu korraldamiseks. Sündikaadis osalevad välispangad märkisid laenu 80 mln krooni võrra üle. ÄP

Hetkel kuum