23. märts 1998 kell 22:00

Logistika Maja koolitus vajab korda

Logistika Maja korraldablogistikakoolituse komplekspaketi raames Eestis esimese laologistika koolitusprogrammi. Paketi eelmisest osast osavõtnu peab Logistika Maja kursust aga läbimõtlematuks ja süsteemituks.

Paketi esimeses programmis hariti ettevõtete logistikuid teemal «Logistika ja turundus». Logistika Maja juhatuse esimees Maire Sarap peab koolitust õnnestunuks, nimetades tuntumatest osavõtjatest Talleggi, Kalevit, Jungentit, Rakvere lihakombinaati jt.

Paraku tunnistavad kursusest osavõtnud Kalevi ja Jungenti logistikajuhid, et kursuse organisatoorne tase oli nõrk.

Paketi teine koolitusprogramm käsitleb laologistikat. Seni ei ole koolitusfirmad julgenud korraldada spetsiifilist laologistika koolitust, kartes osavõtjate vähesust. Logistika Maja laologistika programm kuulub logistikakoolituse komplekspaketti, millega koolitatakse ettevõtetele logistikaspetsialiste, kes oskavad korraldada materjali-, kauba-, info- ja rahavoogude juhtimist hankijalt lõpptarbijale. Laologistika kursusele järgnevad iseseisvad programmid «Transpordilogistika» ja «Jaotuslogistika».

Ootasin Logistika Maja koolitusprogrammist «Logistika ja turundus» enamat.

Ilmselt oli tegemist esimese kursusega ja seetõttu polnud see piisavalt ette valmistatud. Materjal oli süstematiseerimata: kes mida loeb ja millises järjekorras. Lektorid olid tasemel.

Laologistika programmis ise osaleda ei kavatse. Ma ei ole otsustanud, kas meie ladude juhataja osaleb. Eelmisest programmist ei jäänud kõige parem tunne.

Ei ole laologistika kursus-test eriti kuulnud.

Ilmselt on nõudlus siiski olemas. Ka meile on helistatud ja küsitud laondust, kuid tundub, et suurt nõudlust ikkagi ei ole. Tal on kitsas ja spetsiifiline tellijaskond. Spetsiifiliste asjadega on aga probleem: valmistad kursuse ette ja pärast on 1--2 kuulajat. Laologistika programmi läbiviimine on riskiga ja vaevaline.

Logistika Maja teatakse vähe. Ei oska tema kohta ühtegi hinnangut anda.

Hetkel kuum