Naftatööstus rõõmustab

24. märts 1998, 00:00

Enne ministriks saamist töötas Kirijenko Ni?ni Novgorodis Norsi naftatöötlemistehase direktorina. Ministriks tegi ta esimene asepeaminister ja endine Novgorodi kuberner Boriss Nemtsov, kes oli novembrikuise honorariskandaali tõttu sunnitud teisest ametikohast loobuma.

Kirijenko on oma ministrikohuseid täitnud tagasihoidlikult ja professionaalselt. Kui tema mõju ja ametipositsioon tugevnevad, siis on see kasulik nii Vene energiasektorile kui ka välisinvestoreile, ütles Aleksei Kokin investeerimispangast MFK Renaissance. Ta iseloomustab Kirijenkot praktilise reformipoliitikuna, kes on võtnud tasakaalustatud hoiaku nafta-lobby ja riigieelarve vahelises maksuküsimusalases huvidekonfliktis. Kirijenko on edukalt rakendanud plaani, mille järgi oma maksud tasunud naftafirmadele võimaldatakse preemiaks pääs eksporditurule. Selle plaani mõjul on suured naftafirmad hakanud korralikult makse maksma.

Sergei Kirijenkol ei ole Moskvas tihedaid poliitilisi sidemeid. President Jeltsin aga kinnitaski, et uue ametissenimetamisega tahab ta muuta valitsust poliitilisest rohkem majanduslikuks. REUTERS-ÄP

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:18
    Otsi:

    Ava täpsem otsing