Kirijenkol vabad käed

25. märts 1998, 00:00

Pärast kohtumist Kirijenkoga ütles duuma esimene asespiiker Vladimir Rõ?kov, et uus kabinet luuakse tõenäoliselt reformimeelsetest asjatundjatest ja sellest ei kujune erakondade koalitsioonivalitsust. Ta lisas, et osa ministred tõenäoliselt säilitab oma ametikoha. Kaitseminister Igor Sergejevit toetades peab president Jeltsin oluliseks, et minister viiks edukalt lõpule demoraliseerunud sõjaväe reformi.

Rahvusvahelisest usaldusest Venemaa valitsuse ümberkorraldamise suhtes kõnelevad eile, kavandatust päev hiljem emiteeritud Saksa markades denomineeritud eurovõlakirjad 1,25 miljardi Saksa margases mahus, ütles aserahandusminister Mihhail Kasjanov. Venemaa suurendas emissiooni esialgu plaanituga võrreldes 250 miljoni marga võrra, sest huvi võlakirjade vastu oli tohutu. 9,357protsendilise tulususega võlakirjade tagasiostmistähtaeg on 31. mai 2005. Tegemist on Venemaa teise Saksa markades denomineeritud eurovõlakirjade emissiooniga.

Kremli teatel kavatseb president lähiajal alla kirjutada eelarveseadusele, mis peaks andma positiivse tõuke reformidele, isegi kui eelarvetulude laekumine jääb loodetust väiksemaks.

Ametist tagandatud peaministri esimene asetäitja Anatoli T?ubais ütles eile: «Majandusreformijate väljavaated on päris head. Isegi paremad kui seni.»

Suurimat ohtu majandusreformidele kujutab poliitiline ebastabiilsus, mille president Jeltsin on oma ootamatu käitumisega tekitanud. Valitsusest kahe juhtiva tegelase eemaldamine kätkeb nii kaua poliitilise paralüüsi ohtu, kuni personalivahetus pole lõpuni viidud, arvavad Londoni eksperdid. FT-REUTERS-ÄP

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:18
    Otsi:

    Ava täpsem otsing