24. märts 1998 kell 22:00

Pankade ühinemine selgub mais

Mõis ütles eilsel pressikonverentsil, et rahvusvahelise konsultatsioonifirma McKinsey esitatav pankade liitumiskava peab kirjeldama pankade võimalikku ühinemisteed. «Pärast liitumiskava esitamist saavad pangad otsustada, kas nad tahavad liituda või mitte,» täpsustas Mõis.

Hansapanga ja Hoiupanga liitumiskava esitamise tähtaja määramisel arvestati Hansapanga plaani korraldada aasta esimesel poolel aktsiaemissioon. Mõis lausus, et emissiooni toimumise ajaks peab aktsionäridel olema selgus, kas nad ostavad Hansapanga või ühinenud panga aktsiaid.

Hansapanga ja Hoiupanga ühinemisega tegelev töögrupp töötab praegu intensiivselt ja konsultatsioonifirma korraldab mõlemas pangas arvamusuuringuid, et selgitada välja töötajate meelsus pankade ühinemise suhtes, lausus Mõis.

Mõis ütles, et ta ei saa pankade läbirääkimiste käiku lähemalt kommenteerida, sest ta ei kuulu ise töögrupi koosseisu ega oma seetõttu piisavat informatsiooni läbirääkimiste kohta.

Hansapanga ja Hoiupanga liitumisega tegeleva töögrupi juht on Heldur Meerits. Töögruppi kuuluvad ka Hansapanga nõukogu esimees Hannes Tamjärv ja panga juhatuse aseesimees Rain Lõhmus. Hoiupanka esindavad töögrupis panga nõukogu liige Jonathan Harfield, Magnus Fanke Swedbankist ja Hoiupanga juhatuse liige Heino Viik.

Hansapank ja Hoiupank teatasid liitumiskavast juba jaanuari keskel, kuid seoses tekkinud arusaamatustega läbirääkimised katkesid.

Hetkel kuum