26. märts 1998 kell 22:00

Qwest pakub mandritevahelist internetiteenust

Qwest Communications International teatas eile, et ostab 154 miljoni dollari eest EUnet Internationali (EUnet).

EUnet on Euroopa juhtiv internetiteenuse pakkuja, kellel on oma äriüksused 13 Euroopa riigis, sealhulgas Eestis ja Põhjamaades. EUneti käive oli 1997. a ligikaudu 804 miljonit krooni. Mõlema firma juhatus ning vajalik hulk EUneti aktsionäre on liitumise heaks kiitnud. Osapooled loodavad tehingu lõpule viia 30 päevaga.

Euroopa andmeside plahvatuslikult kasvav turg suureneb aastaks 2000 hinnanguliselt 55 miljardi dollarini. Internet on selles kasvu edasiviivaks jõuks, ütles Qwesti president ja tegevdirektor Joseph Nacchio. EUneti ostmine võimaldab Qwestil pakkuda äriklientidele soodsa hinnaga kvaliteetseid andmeside- ja internetiteenuseid Põhja-Ameerika ja Euroopa vahel.

EUnet International alustas tegevust 1982. a ja pakub praegu internetiühendust 42 riigis. Qwest Communications International on multimeedia kommunikatsioonifirma, mis ehitab 21. sajandi valguskaablivõrke.

«Loodame, et liitumine nii võimsa partneriga lisab olulisel määral EUnet Eesti usaldusväärsust. Meie klientide EUneti side kvaliteet ja kiirus säilitavad edumaa konkurentide ees,» ütles EUnet Eesti/AS Data Telecom tegevdirektor Erki Urva. ÄP

Hetkel kuum