Vajutas õigele nupule

06. aprill 1998, 00:00

Möödunud nädala neljapäev oli hea päev Keskerakonna esimehele Edgar Savisaarele ja tema erakonnakaaslastest Tallinna abilinnapeadele Mait Metsamaale, Kalev Kallole ja Peeter Kreitzbergile, kelle vastu volikogus algatatud umbusaldushääletus läbi kukkus.

Savisaare ja abilinnapeade asemel peaks nüüd Tallinna linnavalitsusest lahkuma linnapea Ivi Eenmaa. Ei ole normaalne, kui oma partnereid umbusaldav Eenmaa nüüd virila naeratusega teatab, et ta ei lahku, vaid räägib abilinnapeadega suud puhtaks ja jätkab koos Savisaarega linna juhtimist.

Hääletus näitas, et Koonderakond peab minema opositsiooni ja uus koalitsioon koosneb Keskerakonnast, kahest vene erakonnast ning nendest fraktsiooni Tallinn liikmetest, kes viimasel hetkel Savisaare paati hüppasid.

Üks Keskerakonna ja Tallinna linnavolikoguga seotud isik väitis Äripäevale, et fraktsioonist Tallinn hoiavad praegu kindlalt Keskerakonna poole Robert Lepikson, Tiina Mägi, Madis Martinson ja Jüri Ott.

Opositsioon süüdistas Edgar Savisaart häälte ostmises. Toimetus ei usu, et Savisaar kedagi volikogu liikmetest ära ostis või ?anta?eeris.

Savisaar vajutas lihtsalt õigele nupule ja selleks nupuks oli ambitsioonikas ning Koonderakonnas pettunud Robert Lepikson, kellest nüüd sai peamine tööriist, millega kindlustati keskerakondlaste jalgealune Tallinnas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing