Suuraktsionärid võtavad võimu

07. aprill 1998, 00:00

Juhatuse esimehel on suuraktsionäride toetus, kinnitas eile Maapanga nõukogu aseesimees Andre Küüsvek Euroopa rekonstruktsiooni- ja arengupangast (EBRD). Maapanga juhatusest lahkuvad Margus Talsi, Margo Tomingas, Illar Kaasik ja Erkki Veisman.

Kas on plaanis Maapanga ühinemine mõne teise pangaga või jätkab Maapank iseseisvalt, on Küüsveki ütlusel veel vara rääkida. «Täna oleks see asjatu spekuleerimine,» tõdes Küüsvek.

Lahkuva nõukogu esimehe Malle Eenmaa sõnul on oodata panga juhtkonna olulist tugevdamist ja kõige tõenäolisem kandidaat nõukogu esimehe kohale on Küüsvek. Seda ei ole arutatud ja mingit pakkumist pole tehtud, ütles Küüsvek eile. Pealegi ei ole EBRD huvitatud, et meie inimesed juhiksid ettevõtete nõukogusid, lisas ta.

Eelmise aasta lõpust Maapanga nõukogu aktiivsest tööst tagasi tõmbunud Tallinna abilinnapea Ants Leemets lausus, et panga uut nõukogu esimeest on ilmselt oodata kolme suuraktsionäri seast. «Või vähemalt inimene, kel on nende täielik usaldus ja toetus,» jätkas ta.

Koosolekul on oodata suuraktsionäride ringi mittekuuluvate nõukogu liikmete väljavahetamist, mistõttu hakkab nõukogu ka tegelikult väljendama panga suuremate omanike huvi.

Eelmisel aastal ostsid olulise osaluse Maapangas Baltic Fund ja EBRD, sel talvel lisandus suuraktsionäride ringi Nordika Kindlustus. Kolme suurema aktsionäri käes on üle poole Maapanga aktsiatest. Eelmisel aastal oli Maapanga kahjum ligi 56 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing