Hansapanga juhid võistlejaist jõukamad

08. aprill 1998, 00:00

Hansapanga juhatuse esimehel Jüri Mõisal on aastaraamatu järgi 433 288 aktsiat praeguses vääringus ligi 54 miljonit krooni, nõukogu esimehel Hannes Tamjärvel mõnevõrra vähem, 423 919 aktsiat väärtusega ligi 53 miljonit krooni. Hansapanga aastaraamatu järgi on enim aktsiaid Rain Lõhmusel, kelle omanduses olevate aktsiate väärtus on 154 mln krooni.

Ühispanga juhatuse esimehel Ain Hanschmidtil on 48 601 Ühispanga aktsiat, lisaks on tal sõlmitud optsioonileping veel 200 000 aktsiale. Arvestades Ühispanga aktsia praegust hinda ulatuks Hanschmidti deklareeritud aktsiate väärtus 19 miljoni kroonini.

Mõlema panga nõukogus on liikmeid, kellel pole üldse või on väga vähe aktsiaid. Ühispanga nõukogu esimees Aare Urm ütles, et sellepärast ta nõukogu esimees ongi, et tal ühtegi aktsiat pole. Ühispanga aastaraamatus toodud 384 aktsiat (30 000 krooni väärtuses) kuuluvad Urmi sõnul tema abikaasale. «Siis ei saa keegi mind süüdistada insaiderluses,» põhjendas Urm.

Panga nõukogust arvati laupäevasel aktsionäride koosolekul välja suurärimees Ernesto Preatoni, kes oli tema käes olnud Ühispanga aktsiad maha müünud. Ent nõukogus jätkab endiselt ärimees ja ekssiseminister Robert Lepikson, kellel aastaraamatu järgi pole samuti ühtegi Ühispanga aktsiat. Lepikson sai Ühispanga nõukogu liikmeks Tallinna linnapeaks olemise ajal seoses linna kontsernikonto asutamisega Ühispangas. Lepikson viibis laupäeval ka Ühispanga aktsionäride koosolekul.

Hansapanga nõukogus pole oma panga aktsiaid kahel liikmel: EBRD vanempankuril Jonathan Harfieldil ning jurist Jüri Raidlal.

Ain Hanschmidt ütles ilma aktsiateta inimeste nõukogus liikmeks olemist kommenteerides, et enamasti on aktsiateta nõukogu liikmed prominentsed isikud ja ärimehed, kes lisavad pangale prestii?i ning annavad pangale infot majanduse tõusudest ja langustest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:20
Otsi:

Ava täpsem otsing