7. aprill 1998 kell 22:00

Hoiu tulemused ei mõjunud

Eile avaldasid esimesed pangad oma märtsikuu majandustulemused. Kuna turul valitseb suur ootus eeskätt konsolideeritud tulemuste vastu, ja avaldati konsolideerimata tulemused, jäi kauplemine börsil suhteliselt rahulikuks.

Tagasihoidlikus kauplemises, kus börsi ja vabaturu kogukäive ulatus registreeritud 367 tehingus veidi üle 69 mln krooni, liikus turg tervikuna vaikselt allapoole. ÄP indeks langes päevaga 0,5% ja lõpetas börsi sulgemisel 773,19 punkti tasemel.

Veidi enne börsi avamist teatas Hoiupank, et teenis märtsis 17,8 mln kr puhaskasumit ja esimese kvartaliga kokku seega 50,9 mln kr. Midagi üllatavat tulemustes ei olnud ja märgatavat reaktsiooni ei järgnenud ka börsil. Kuigi Hoiupanga aktsia oli 13,76 mln krooniga eile enimkaubeldud, tegi aktsia hind 0,27protsendise languse 141,37 kroonile.

Loiul turul paistis tavapärasest elavama kauplemisega silma Norma aktsia. Maaklerite sõnul võis Norma tõsta suurema huvi alla teade EBRD-lt saadava 13 mln Saksa marga suuruse laenu kohta. Aktsia hind elavas kauplemises oluliselt siiski ei muutunud, kerkides üleeilse sulgemishinnaga võrreldes 0,33%, 76,5 kroonile.

Hetkel kuum