7. aprill 1998 kell 22:00

Mart Siimann jätkab vähemusvalitsusega

Mart Siimann loodab, et härrasmeeste kokkulepe Siim Kallasega tagab vähemusvalitsusele töörahu korraliste valimisteni. Siimann taganes eile varasemast lubadusest korraldada erakorralised valimised, kui Reformierakond keeldub Koonderakonna ja Maarahva ühenduse (KMÜ) valitsusega ühinemast. Siimann ütles, et ta pole erakorralisi valimisi tõsiselt mõelnud, vaid arutlenud sellest kui ühest võimalikust arenguvõimalusest.

Siim Kallas teatas, et opositsioon kavatseb valitsuse mõistlikke otsuseid toetada. «Koostöö peab domineerima konfliktide üle,» lisas ta.

Heiki Kranich Reformierakonnast ütles, et valitsuse laienemine Reformierakonnaga polnud võimalik viimase sügavate erimeelsuste tõttu Koonderakonnaga.

Koonderakonna fraktsiooni esimees Mati Meos ei varjanud, et ta on Reformierakonna tagasitõmbumises pettunud.

Peaminister Siimann ütles, et KMÜ jätkab koalitsiooni laienemisläbirääkimisi vastloodud Rahvaerakonna ja Arenguparteiga.

Rahvaerakonna juht Toomas Hendrik Ilves on praegu välisminister ja portfellita minister Andra Veidemann kuulub Arenguparteisse. Mõlemal erakonnal on esindajad riigikogus, kuid väikese arvu tõttu pole neil kummalgi iseseisvat fraktsiooni.

Hetkel kuum