8. aprill 1998 kell 22:00

Tax-free seadus riigikokku

Riigikogu liikmed Viktor Andrejev, Mäido Paju ja Juhan Telgmaa võtsid eile riigikogu istungil tagasi oma tolliseaduse muutmise parandusettepaneku, sest majanduskomisjon kavatses hääletusele panna eelnõu väljaarvamise riigikogu menetlusest.

Paranduse autorid esitasid sama ettepaneku muudetud sõnastusega kohe taas riigikogule ning valitsus ja majanduskomisjon peavad järgneva kolme nädala jooksul oma seisukoha uuesti riigikogule esitama.

Valitsus toetas majanduskomisjoni poolt tõrjutud seadusemuudatust.

Tolliseaduse 5. paragrahv lubab Eestis tax-free kaubandust vaid rahvusvahelise lennujaama tollitsoonis. Maksusoodustustega kauplemine Eesti lennukitel, laevadel ja reisisadamas on praegu seadusega korraldamata. Valitsuse kehtestatud pärast tolli- ja piirikontrolli asuvas müügipunktis kauplemise kord ei lähtu seadusest.

Juriidilise nõustaja Illar Hallaste sõnul on valitsuse määrus põhiseadusega vastuolus ning kohtu poolt kergesti tühistatav.

Hetkel kuum