12. aprill 1998 kell 22:00

Vastulause Tiskre elurajooni kriitikale

Lugedes «Tiskre elaniku» nimetut artiklit 7. aprilli Äripäevas tundub, et kirjutise autoril jääb puudu kriitika konkreetsusest ja eesmärgiks on Kodumajagrupi ASi ja Tiskre elurajooni hoonestaja üldine mustamine.

Tulemust, kus 66 elanikust pole rahul ainult üks, võiks pidada heaks. Probleeme ehituse defektide ja kinnisvarahooldusega on olnud teistelgi, kuid erinevalt «Tiskre elanikust» kasutavad nemad selleks oma seadusandlikku õigust nõuda defektide kõrvaldamist süüdlase kulul või lahendada kinnisvarahoolduse probleemid sõlmitud lepingute alusel. Tõenäoliselt on artikli autori kättemaksuhimu ajendiks hoopis kuhjunud rahaline võlgnevus kasutatud teenuste eest või suutmatus leppida faktiga, et lepingutingimuste rikkumise eest tuli maksta viiviseid või hoopis midagi muud.

Tiskre elurajooni territooriumi ja elamu tehnilise valve ühtne turvasüsteem on vähemalt meile teadaolevalt senini ainus selline tegelikult toimiv süsteem. Valveleping on sõlmitud Tiskre Kinnisvarahoolduse OÜ poolt elanike volitusel, kes tasuvad proportsionaalselt. Uus kuumakse 712 krooni kehtib alates käesoleva aasta 1. aprillist. Hinnale lisandub käibemaks.

Alates teisest etapist on asjaõiguslepingu üks eritingimusi ostja kohustus sõlmida valveleping. Teadmatus valvesüsteemiga seonduvatest tingimustest tuleneb sellest, et «Tiskre elanik» on üks nendest neljast, kes on keeldunud senini vastavat lepingut sõlmimast.

Juhtum jalgratastega Kotlepi 13 on tänaseni ainus väidetav vargus Tiskres 1,5 aasta jooksul. Arusaamatuks on jäänud, miks kahjukannataja politseile avaldust ei esitanud.

Tundub, et «Tiskre elanik» ei ole üldse millegagi rahul. Sellisel juhul on võimalik kinnistu koos elamuga müüki panna ja osta uus kodu. Ostuhuvilisi kindlasti leidub. Miks mitte pakkuda ka hoonestajale?

Hetkel kuum