13. aprill 1998 kell 22:00

Vangub võlakoorma all

Hoolimata alanud majanduskasvust võib Venemaa kaotada kontrolli oma paisuvate võlgade üle, kui ta ei suuda alandada intresse, mida ta oli sunnitud tõstma Aasia finantskriisi tõttu, ütleb OECD oma Venemaa-prognoosis.

Venemaa tänavune SKT kasvab 2% ja 1999. a 4%. Inflatsioon püsib neil aastail 10% piires.

Kõrgete intressimääradega võib valitsuse võlg kontrolli alt väljuda, kui majanduskasv hoogu ei võta ja riigieelarvet lähemal ajal ei suudeta tasakaalustada, arvab OECD. Venemaa intressimäär, mis mullu sügisel oli 20%, tõusis aasta algul 45 protsendini ja on praegu alandatud 30% tasemele.

Vene majanduse tulevane areng ja kapitaliinvesteeringute taas kasvama hakkamine sõltuvad eelkõige maksude kogumise täiustamisest, eelarve kärpimisest ja erastamise jätkumisest. REUTERS-ÄP

Hetkel kuum