Sinine büroohoone tolmliival

15. aprill 1998, 00:00

Sügavsinise fassaadiga kuuekorruselise büroohoone ehitusel tekkis ootamatu probleem -- majaaluse pinnase tolmliiv, millest veega kokku puutudes saab ebastabiilne vesiliiv. Suvel seisis ehitus pinnaseuuringute ja sobiva lahenduse leidmise tõttu ligi kuu aega -- Vambola tänava piirkond kuulub Härjapea jõe liivasesse orgu, kus pinnasevesi asub kõrgel.

Maja vundamendiauk tuli rajada 0,5 m kaugusele viiekorruselisest kõrvalhoonest, et vältida selle võimalikku varisemist. Büroomaja soklikorrus asub siiski sügavamal kui naabermajade keldrid ja pinnasevee tõustes on vaja sealt vett välja pumbata. Hoone toetub ristuvatest lintidest vundamendile ja pole ehitaja kinnitusel ohus -- maja vajumine veega küllastunud tolmliival vastab prognoosidele.

Teiste klaasiste büroohoonete seas eristub Vambola 6 fassaadi värvi ja tiivakujulise teraskonstruktsiooniga sissepääsu kohal. Seesam Kindlustuse ja Austria saatkonna renditav hoone mõjub hallis ümbruskonnas erksa värvilaiguna, mis arhitekt Meelis Nurme sõnul on taotluslik. Sinine on nii Seesam Kindlustuse kui ka ehitaja Estconde-E värv, kuid ühtlasi oli see ainus võimalus vältida traditsioonilist rohelist ja halli. Maja kasinate vahenditega teostatud hooviseina elustab varuväljapääsu tsingitud keerdtrepp, mis ruumi kokkuhoiu mõttes asub väljaspool hoonet.

Vambola 6 äriidee kinnisvaraprojektina on pakkuda büroopindu väikeses hoones, kus firmad suudavad säilitada isikupära ja on hõlpsasti leitavad vastupidiselt suurtele büroomajadele, mis killustavad firmade imid?i.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing