Täiendust Läti pangasektorile

15. aprill 1998, 00:00

Riia börsil jätkus hinnalangus ka pärast lihavõttepühi. Loius kauplemises torkas silma esimest päeva kaubeldud Riia Kommertspank, mis oli üks päeva aktiivsematest. Aktsia sai vaid esmase noteeringu ning pidevkauplemist alustatakse alles täna. Pank teatas ka esimese kvartali kasumi järsust tõusust ning see tekitas investorite huvi. Paljud Läti maaklerid seovad pangasektori säärase tugevnemisega suuri lootusi.

Vilniuse börs ei reageerinud eelmise nädala lõpu uudisele pankade liitumisest kuigivõrd. Esialgu oodati pingeliselt keskpanga otsust, kuid kui ilmnes, et otsust selle nädala jooksul ei tule, suri turg välja. Hermis küll pisut tõusis, kuid Vilniuse Pank hakkas pärast esimese kvartali 16,4 miljoni litise kasumi teadet hoopis langema. Põhinimekirja uustulnukad Kalnapilis ja Snaige millegagi silma ei paistnud ning nimekirja suurimaks tõusjaks oli tänu üksiku suurinvestori tegutsemisele hoopis Medienos Plau?as. A-nimekirjas näitas Leedu Energia küll tugevat käivet, kuid hind langes kahe santiimi võrra ning maaklerid ennustasid, et senine suurostja hakkab oma tegevust lõpetama.

Vene aktsiaturul oli järjekordne sündmustevaene päev. Ainus pisut turgu liigutanud uudis oli ÜESi teade firma rahaliste raskuste kohta, kuid ilmselt on turule jäänud vaid kõige paadunumad ning hind langes tagasihoidliku käibe juures üsna vähe.

USA väärtpaberiturud näitasid esmaspäeval tagasihoidlikku tõusu, ent Dow kerkis teistkordselt üle 9000 punkti piiri. Ka Nasdaq tõusis, toibudes hiljutistest järskudest kukkumistest. Hindu kergitada aitas juba järgmine suurliitumine finantssektoris, ent selliste liitumistega seotud konkurentsiküsimused seadsid mõjule omad pidurid. Mitmed väiksemad tegijad andsid teada ka esimese kvartali tulemustest ning üldiselt soodne esmamulje aitab ilmselt lähematel päevadel turgu veelgi kõrgemale.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing