16. aprill 1998 kell 22:00

Metsandustehnika väljapanek Tartus

Ühel ajal metsandusnäitusega avati eile Tartus ka näitus Agro Tartu 98. Kokku eksponeerivad oma toodangut või teenust 146 firmat. Pettai andmeil on välja müüdud kaks näitusehalli kogupinnaga 3500 m² ja 6000 m² välipinda.

Eesti metsaameti peadirektor Andres Talijärv tundis heameelt, et metsandusnäitusel ei ole esindatud mitte ainult metsa langetamise ja puidu töötlemise tipptehnika, vaid ka metsa uuendamise tehnika. «Näitusel ei käida enam ainult uudistamas,» rõhutas Talijärv. «Siin sõlmitakse jõudsalt lepinguid. Metsa ülestöötajad on juba suutelised tehnikat ostma.»

Metsandusnäituse projektijuhi Sulev Reinpuu kirjeldusel on tänavune näitus eelmistega võrreldes atraktiivsem. Eile alustasid skulptorid näituseväljakul puuskulptuuride tegemisega. Täna hakkavad omavahel võistlema puude langetajad ja laasijad.

Esimest korda on tänavusel metsandusnäitusel väljas liikuv pumbajaam, kustutus- ja päästeauto, metsa kustutustöid teostav tank ja muud päästetehnikat. «Meie siia midagi müüma ei tulnud,» täpsustas Tartumaa päästeteenistuse Tartu keskkomando pealik Elmar Murs. «Lihtsalt näitame, et oleme võimelised ka metsa kustutama.»

Peale Eesti firmade osalevad metsandusnäitusel Soome, Rootsi ja Läti firmad. «Läti firmade huvi meie näituse vastu oli suur,» tõdes Alo Pettai. «Paraku toimub analoogne mess just samal ajal Riias. Järgmisel aastal kooskõlastame kindlasti Läti kolleegidega messide pidamise aja.»

Hetkel kuum