16. aprill 1998 kell 22:00

Tallinna Panga kasum üllatavalt väike

Eelmise aasta kolmel esimesel kuul oli Tallinna Panga kasum 18,8 miljonit krooni. Pank tõi kasumi suure languse põhjustena välja asjaolud, et võlakirjatehingutest saadi selle aasta esimesel poolel kahjumit 2,5 miljonit krooni ning muu hulgas kasvasid ka administratiivkulud, 16 miljoni krooni võrra võrreldes eelmise aastaga. Administratiivkulude alla on panga börsiteates loetud rendikulude kasv, sest mullu asus panga peakontor veel teises kohas, ja töötajate arvu vähendamisega seotud teenuste kasutamine. Samas vähenesid personalikulud võrreldes eelmise aastaga 10,5%, sest töötajate arvu vähendati ligi viiendiku võrra. Grupi kasumiprognoos selleks aastaks on üle 70 miljoni krooni.

Ühispanga asepresident Janek Mäggi ütles, et sisuliselt ei muuda Tallinna Panga väike kasum midagi kahe panga liitumise jaoks. «Sellekohased plaanid on juba ära tehtud,» sõnas Mäggi. Ta lisas, et Tallinna Pangal pole enam olulist mõtet pingutada, sest liitumine on juba enam-vähem kindel. «Kasum on lihtsalt raamatupidamislik number,» lausus Mäggi.

Ka Hansapanga juhatuse liige Rain Lõhmus ütles, et Tallinna Pangal pole motivatsiooni pingutada, sest nad tõenäoliselt ei jätka iseseisva pangana nagu eelmisel aastal.

Tallinna Panga bilansimaht oli esimese kvartali lõpul 3,2 miljardit, veebruariga võrreldes kasvas see üle 6%. Eelmise aasta esimese kvartali lõpuga võrreldes kasvas see rohkem kui miljardi krooni võrra.

Hetkel kuum